Toustový chleba 1 hrnku (120 ml) teplé vody 1 kostky (cca 20 g) droždí 3 hrnky (360 gramů) hladké mouky 1 vejce 1 ČL soli 11 PL cukru 1 hrnku (56 gramů) rozpuštěného másla 1 hrnku (60 ml) mléka Do hrnku dáme vodu, 1 ČL cukru a droždí. Promícháme a necháme vzejít kvásek, cca 5-10 minut. Do mísy kuchyňského robotu s hákem na hnětení (nebo ve větší míse) přidáme mouku, vyhloubíme uprostřed, přidáme vejce, zbytek cukru, máslo a kvásek. Hněteme, nejdříve na nižší stupeň, cca 3 až 5 minut, potom na střední dokud se z těsta nevytvoří měkká a pružná koule. Zpracované těsto vložíme do mísy a necháme cca 11 - 2 hodiny kynout.Jakmile je těsto vykynuté, předehřejeme troubu na 175 °C. Vykynuté těsto vyndáme na vál a vyválíme ho obdélníku vel. 10 x 25 cm. Těsto pevně srolujeme a bochník vložíme do bochníkové pečící formy (vel. 26x11 cm), kterou jsme před tím lehce vymazali máslem. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 kynout.Pečeme 30 minut do zlatova. Před vyndáním z formy ho necháme lehce vychladnout.